Upgrade to 9.3.2 --> Testsuite not working anymore

Ask general questions here.
Polariteit
Posts: 9
Joined: Thu Apr 16, 2020 9:54 am

Upgrade to 9.3.2 --> Testsuite not working anymore

Post by Polariteit » Mon Jul 13, 2020 8:19 am

Hi there!

I upgraded my Ranorex Studio this morning from 9.3.0 to 9.3.2; but unfortunately it's giving errors when I try to run some tests:

Unhandled exception: System.IO.FileLoadException: Could not load file or assembly 'Ranorex.Core.Resolver, Version=9.3.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b798506b574ebc9a or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. <Exception from HRESULT: 0x80131040> at __RXMain.__RxProgram.Main<String[] args>

I tried to uninstall the Ranorex Studio completely, but it didn't help.

I'm using Windows 7.

Any ideas how to solve this? When using 9.3.0 it was working fine, so think something went wrong when upgrading...

User avatar
Stub
Posts: 373
Joined: Fri Jul 15, 2016 1:35 pm

Re: Upgrade to 9.3.2 --> Testsuite not working anymore

Post by Stub » Mon Jul 13, 2020 8:35 am

What's the version number of the Ranorex.Core.Resolver.dll file in your test's output directory? Mine is v9.3.2.0 for example. I'm wondering if it hasn't been replaced during the rebuild maybe?

Polariteit
Posts: 9
Joined: Thu Apr 16, 2020 9:54 am

Re: Upgrade to 9.3.2 --> Testsuite not working anymore

Post by Polariteit » Mon Jul 13, 2020 9:15 am

That's the strange thing: it's 9.3.2.0

I found several files calld Ranorex.Core.Resolver.dll on my system, and NOT ANY ONE of them has version 9.3.0...

The most of them have version 9.3.2.0

I also found some other topics on this forum, and there it was suggested to turn the 'Copy runtime to output'-setting on; so I did. That's not helping either...

When I uninstal Ranorex studio 9.3.2, and instal 9.3.0 than the problem is solved and I can run my tests again.... but I that's not the solution I really want :mrgreen:

McTurtle
Posts: 297
Joined: Thu Feb 23, 2017 10:37 am
Location: Benedikt, Slovenia

Re: Upgrade to 9.3.2 --> Testsuite not working anymore

Post by McTurtle » Mon Jul 13, 2020 9:22 am

Hello Polariteit,

Did you open the project in Ranorex Studio and clicked on re-build?
When you upgrade Ranorex on your computer, then the referenced dlls on your computer will get upgraded. However, your project will still reference the 9.3.0 dlls. This is a normal behaviour. You need to re-build the project.

Regards,
McTurtle

Polariteit
Posts: 9
Joined: Thu Apr 16, 2020 9:54 am

Re: Upgrade to 9.3.2 --> Testsuite not working anymore

Post by Polariteit » Mon Jul 13, 2020 1:04 pm

Tnx McTurtle! That did the trick, after rebuilding it was possible to run testcases again.