Using different Java VMs

Ask general questions here.
aleksv
Posts: 14
Joined: Tue Feb 20, 2018 7:12 am

Using different Java VMs

Post by aleksv » Fri Jan 18, 2019 10:18 am

When I use a different Java VM Ranorex doesn't recoginze any elements. Just the whole application as one object.
Will there be support for this since the Oracle VM will not be free anymore.

I used Ranorex 8.2.1 on Windows 10 with OpenJ9

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4421
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Using different Java VMs

Post by odklizec » Fri Jan 18, 2019 10:23 am

Hi,

At first, try your app with most recent Ranorex 8.3.2. It does not make sense to debug something with an obsolete Ranorex version. If this does not help, please post a Ranorex snapshot (NOT screenshot) of the problematic element. Even better, post a small sample app, which can be evaluated by forum members and Ranores support. Without, at very least, Ranorex snapshot, there is not much anyone here can do or suggest. But I'm suspecting that sample app would be required here.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

aleksv
Posts: 14
Joined: Tue Feb 20, 2018 7:12 am

Re: Using different Java VMs

Post by aleksv » Fri Feb 01, 2019 9:33 am

https://adoptopenjdk.net/releases.html? ... ant=openj9

I downloaded the newest ranorex and tried it with OpenJDK 8/OpenJ9 and with OpenJDK 8/HotSpot.

Download both versions and run the demo "demo\jfc\Notepad\Notepad.jar" with each JavaVM. Create a new recording and try clicking some buttons.

The HotSpot version works as expected and ranorex can recognize everything fine.
The OpenJ9 version doesn't work with ranorex. No elements can be recognized except the whole window.

It would be nice if ranorex could work with different java vms since oracle java isn't free anymore.

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 4421
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Using different Java VMs

Post by odklizec » Fri Feb 01, 2019 9:58 am

Hi,

At the moment, Ranorex supports mainly industry-standard frameworks, which is probably not case of OpenJDK? ;) If you wish,, you can make a feature request here...
https://uservoice.ranorex.com/forums/15 ... ve-ranorex
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration