Visual Studio IDE for running Tests

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
User avatar
Ceaser
Posts: 15
Joined: Tue Mar 10, 2015 7:41 am

Visual Studio IDE for running Tests

Post by Ceaser » Thu Mar 12, 2015 4:45 am

hi,
Is it possible to use visual studio IDE for developing and running Ranorex Tests.

regards,
Ceaser

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Visual Studio IDE for running Tests

Post by krstcs » Thu Mar 12, 2015 2:22 pm

Yes, but you will lose many of the features of Ranorex Studio.
Shortcuts usually aren't...

User avatar
Ceaser
Posts: 15
Joined: Tue Mar 10, 2015 7:41 am

Re: Visual Studio IDE for running Tests

Post by Ceaser » Thu Mar 12, 2015 2:26 pm

Thanks for the reply.

Do you have a link which mention how to integrate in visual studio and also the link which mention the limitations while doing so.

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Visual Studio IDE for running Tests

Post by krstcs » Thu Mar 12, 2015 3:03 pm

If you search the forums and the Ranorex site/documentation there are several pieces of information available that should help.
Shortcuts usually aren't...

User avatar
Ciege
Ranorex Guru
Posts: 1335
Joined: Thu Oct 16, 2008 6:46 pm
Location: Arizona, USA

Re: Visual Studio IDE for running Tests

Post by Ciege » Thu Mar 12, 2015 3:52 pm

I (and a couple others on here) do all of my development in VS. I do not use the repository or any of the visual niceties that the Ranorex IDE provides. I find that writing the code myself via the Ranorex API to be very easy and powerful.
As for implementation, you only need to make a reference to the Ranorex library(ies) you want to use for your test and then code to the Ranorex API when needed. Everything else that is not Ranorex is just straight C# (or VB.Net if you prefer) through VS.
If this or any response has helped you, please reply to the thread stating that it worked so other people with a similar issue will know how you fixed your issue!

Ciege...