Warning Service app is not installed but it is

Ask general questions here.
stapes
Posts: 206
Joined: Wed Sep 16, 2015 10:55 am

Warning Service app is not installed but it is

Post by stapes » Wed Feb 17, 2016 11:18 am

I am trying to add a new device to my tests -a Nexus 4 - over the Network.
I can find the device over the network, and I can make a recording.
I can also run it back the animation works fine.

However, I get a warning message:
Service app is not installed or running on the device. Automation capabilities will be limited. For example starting and stopping apps will not be possible. To enable all functionality make sure the service app is installed and was started.
The following website provides more information on this technology limitation:
http://www.ranorex.com/support/user-gui ... ServiceApp
(This message is only shown once per report.)
There are two problems with this.
First this is an IOS message - and I am testing an Android.
Secondly, Ranorex Services Service Version: 1.8.3 is installed and running on the device.

I guess it is safe to disregard this message?

lucian.teodorescu
Posts: 82
Joined: Fri Oct 24, 2014 10:58 am
Location: Bucharest

Re: Warning Service app is not installed but it is

Post by lucian.teodorescu » Wed Feb 17, 2016 1:40 pm

Hi stapes,

I remember having this type of messages when I had two or more virtual devices with the same IP.
Are you sure there isn't an iOS device with the same IP as Nexus 4 in your network?

Hope it helps.
Lucian Teodorescu
NetSun Software

stapes
Posts: 206
Joined: Wed Sep 16, 2015 10:55 am

Re: Warning Service app is not installed but it is

Post by stapes » Thu Feb 18, 2016 4:13 pm

No, that is not possible in our network. We cannot have >1 device with the same IP address.

lucian.teodorescu
Posts: 82
Joined: Fri Oct 24, 2014 10:58 am
Location: Bucharest

Re: Warning Service app is not installed but it is

Post by lucian.teodorescu » Fri Feb 19, 2016 9:16 am

Hi stapes,

My bad, I've given incomplete suggestion. Of course there aren't two devices with the same IP in the network.
But in 'Devices' list of Ranorex there were two virtual devices with the same IP (because I set them manually).

Kind regards,
Lucian Teodorescu
NetSun Software

stapes
Posts: 206
Joined: Wed Sep 16, 2015 10:55 am

Re: Warning Service app is not installed but it is

Post by stapes » Mon Feb 22, 2016 1:40 pm

Hi Lucian,

No, that is not happening either.

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Warning Service app is not installed but it is

Post by Support Team » Tue Feb 23, 2016 3:27 pm

Hi stapes,

Is there an iOS device added in Ranorex Studio with an old service app installed?
This could also cause the issue.

Regards,
Bernhard
.
Image