Webpage validate InnerText failed

Ask general questions here.
jeremy
Posts: 1
Joined: Wed Feb 01, 2017 5:14 am

Webpage validate InnerText failed

Post by jeremy » Wed Feb 01, 2017 5:40 am

I need to validate the text in the webpage. But it failed.
Weird that the report show that the actual text was the same as the expected text.
Attached files are the screen capture of the report, repository item and record module action.
Attachments
repository_item.jpg
The webpage element path
repository_item.jpg (3.63 KiB) Viewed 559 times
innertext_validation_failed.jpg
Report with failure validation
innertext_validation_failed.jpg (90.38 KiB) Viewed 559 times
validate_action.jpg
Validate the InnerText value
validate_action.jpg (11.32 KiB) Viewed 559 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 3930
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Webpage validate InnerText failed

Post by odklizec » Thu Feb 02, 2017 10:43 am

Hi,

Could you please post a Ranorex snapshot (not screenshot) of the problematic element? I guess the problem is a space or invisible character either in the reference or actual string.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

krstcs
Ranorex Guru
Posts: 2683
Joined: Tue Feb 07, 2012 4:14 pm
Location: Austin, Texas, USA

Re: Webpage validate InnerText failed

Post by krstcs » Thu Feb 02, 2017 3:23 pm

My guess would be that they aren't actually the same because the actual version probably has HARD or NON-BREAKING SPACES, while your expected/data set has soft spaces.

Make sure that all characters are the same. You may need to convert one of the strings by replacing spaces.

You can use Notepad++ to check both of the strings and make sure that all characters are the same by using the Show All Characters button.
Shortcuts usually aren't...