Why CEF AUT cannot be identified?

Ask general questions here.
Sanuwar
Posts: 9
Joined: Wed Sep 16, 2020 6:19 pm

Why CEF AUT cannot be identified?

Post by Sanuwar » Wed Apr 28, 2021 7:48 pm

I was running a newly developed app in chrome and trying to track/capture web elements. However, no matter which element my mouse is on, the whole page got selected. I took the advice from here to uninstall Ranorex plugin from instrument wizard and re-install it. For the log in page, I can capture elements once the Ranorex Automation plug is uninstalled; however, the problem returned back once I install the plug in again.
Now, when I step into second webpage after logging in, I cannot track any element but the whole page, no matter whether the plug in installed or not. It shows a technology limitation warning (attached here). It's about remote debugging port. I went to the link to learn more, which is https://www.ranorex.com/help/latest/int ... lications/. However, I have no clue on how to deal with it. Could anyone be kind enough to explain me a step by step process?
Attachments
Capture54654.PNG
Capture54654.PNG (17.54 KiB) Viewed 71 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6544
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Why CEF AUT cannot be identified?

Post by odklizec » Wed Apr 28, 2021 8:01 pm

Hi,

I think you need to start Chrome browser with this parameter…

Code: Select all

–remote-debugging-port=8081
Simply add this parameter to OpenBrowser action. This should do the trick.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration

Sanuwar
Posts: 9
Joined: Wed Sep 16, 2020 6:19 pm

Re: Why CEF AUT cannot be identified?

Post by Sanuwar » Thu Apr 29, 2021 3:27 pm

Hi, there!

Something is not feeling right here. The website I am talking about is NOT in my local host. I use URL to access to the website. Therefore, when I use
–remote-debugging-port=8081 in the open browser action, it says the site cannot be reached. I don't understand the message as it says the remote debugging port is not enabled. I have no local host. Is there anything else can I do?

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6544
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Why CEF AUT cannot be identified?

Post by odklizec » Fri Apr 30, 2021 7:00 am

Hi,

Have you read the "CEF testing" user guide chapter?
https://www.ranorex.com/help/latest/int ... lications/
It says that open remote-debugging-port is a must and that port 8081 must not be used by another app or service.
Check also this post, regarding quick test if remote debugging is properly enabled:
viewtopic.php?f=16&t=7325&p=45768
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration