Will Ranorex code work in Vista

Ask general questions here.
sunitha
Posts: 24
Joined: Thu May 14, 2009 2:06 pm

Will Ranorex code work in Vista

Post by sunitha » Fri Jun 19, 2009 10:46 am

I have written the code in Windows XP and ran the application. Now copied the same code into Windows Vista and try to run the application, and it doesn't work.

I started to write the application in Vista and trying to track the elements of the dialog, the Tracker or the Rnaorex Spy doesn't recognize the elements of the application which worked in Windows XP.

Can you let me know whether Ranorex will work for the applications in Vista or not.
:?:

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Will Ranorex code work in Vista

Post by Support Team » Fri Jun 19, 2009 12:56 pm

Depends.
Most applications should work with no or small changes.
Some things are naturally different, like the start menu / taskbar.

If possible please post (or mail to [email protected]) a snapshot (using Ranorex Spy) of the application/dialog in question in both XP or Vista. Alternatively, if your application is publicly available, please provide us with a download link so we can try it out.

Michael
Ranorex Team
.
Image

kiran
Posts: 5
Joined: Tue Jun 23, 2009 6:53 am

Re: Will Ranorex code work in Vista

Post by kiran » Tue Jun 23, 2009 7:29 am

Can you let me know how to track the elements in vista system. When i click on the button tag in the web form it shows its id as "
[/dom[@caption='Internet Security Suite']/./body./body/*/*/*/*/*/div[@id='Welcome_MiddlePanel']/*/*/tr[2]/*/*/a]" in windows XP.

But when i track in windows vista it shows "/form[@title='Instalador']/*/*/*/element[@class='Internet Explorer_Server']"
In windows it shows as dom, but in windows vista i shows as form.

And the elements are not recognized .

Can you help me out from this????

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: Will Ranorex code work in Vista

Post by Support Team » Tue Jun 23, 2009 12:14 pm

It seems that Ranorex is unable to retrieve the DOM from the Internet Explorer window.

What version of IE are you using ?
What Vista ServicePack versions are installed ?

Please check that ..
.. the DOM object isnt visible in the Spy in Vista (as a child of the "host")
.. you have local administrator privileges on the vista machine
.. that IE is not running in "secure" or "protected" mode

If Ranorex is able to access in the DOM, the paths should be exactly the same.

Michael
Ranorex Team
.
Image