Wpf Button disabled will handled as ENABLED !

Ranorex Spy, Recorder, and Studio.
User avatar
woha
Posts: 10
Joined: Wed Mar 06, 2019 12:56 pm

Wpf Button disabled will handled as ENABLED !

Post by woha » Mon Feb 10, 2020 2:51 pm

I am shocked about wrong status recognition in Studio just testing if a WPF Button is DISABLED after fresh opened an empty dialog. The Button gets automatic enabled if an edit field gets filled.
With an iteration of count 4, the second open of the empty dialog lets say ranorex the button is ENABLED, but it is definitely not. In this status i opend the spy and tracked to the button: hey it says it is disabled, as it truely is.
So why i can not get shure simple things work in Ranorex?????
Someone may drop an eye on it please.. thanks.

Ranorex Version 9.2.1
added Snapshot
Button name is: 'm_buttonContinue'
added rxlog file
Attachments
Reports.zip
Logreport rxlog
(167.04 KiB) Downloaded 8 times
SnapshotAareon001.rxsnp
(50.41 KiB) Downloaded 10 times

User avatar
odklizec
Ranorex Guru
Ranorex Guru
Posts: 6036
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:54 am
Location: Zilina, Slovakia

Re: Wpf Button disabled will handled as ENABLED !

Post by odklizec » Mon Feb 10, 2020 3:31 pm

Hi,

The snapshot you posted definitely shows "enabled=false". So if the report says something else (sadly, the one you posted cannot be open, please post compressed rxzlog instead), I think the problem could be in repo caching? Have you tried to disable folder caching for parent element of the problematic button? In repository, simply set Use Cache property of Form (or container element) to false.
Pavel Kudrys
Ranorex explorer at Descartes Systems

Please add these details to your questions:
  • Ranorex Snapshot. Learn how to create one >here<
  • Ranorex xPath of problematic element(s)
  • Ranorex version
  • OS version
  • HW configuration