WPF popup in a WF ElementHost not recognized

Technology specific object identification, supported applications, web technologies, and 3rd party controls.
jlorenz
Posts: 2
Joined: Wed Nov 26, 2014 3:32 pm

WPF popup in a WF ElementHost not recognized

Post by jlorenz » Fri Nov 28, 2014 1:23 pm

Hi,

I am using Ranorex for testing an Windows Forms application containing WPF UI elements (Ranorex 5.2.0, Windows 7 SP1, .NET 4.5). Ranorex Spy cannot recognize popups opened by WPF UI elements contained in a Windows Forms element host. I have created a minimal example showing the behavior (see attachment).

Reproduce steps:
- open Ranorex Spy
- open WindowsFormsApplication1.exe
- click button "Toggle"
- hover mouse pointer over popup button
- press Ctrl+Win
-> no button recognized :-(
- hover mouse pointer over toggle button
-> toggle button recognized :-)
- open WpfApplication1.exe
- click toggle button
- hover mouse pointer over popup button
- press Ctrl+Win
-> popup button is recognized :-)

The WPF code is almost the same. The only difference is that one time it is a Windows Forms application hosting the WPF UI and the second time its pure WPF.

Please kindly advice on how to fix this.

Thanks.
Jens
Attachments
Ranorex_UI_WPF_ElementHost.zip
minimum example project with source and executable
(28.11 KiB) Downloaded 86 times

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: WPF popup in a WF ElementHost not recognized

Post by Support Team » Mon Dec 01, 2014 3:44 pm

Hi Jens,

Thanks for sharing the sample app, this will help us to analyze the issue :)!
We will get back to you as soon as we now more why this cannot be identified.

Thanks,
Markus
.
Image

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: WPF popup in a WF ElementHost not recognized

Post by Support Team » Wed Dec 03, 2014 2:10 pm

Hi Jens,

We analyzed the issue and were able to reproduce it. I have good news, this should be fixed with our next bug fix release which would be 5.2.2.
Thanks for reporting this issue!

Regards,
Markus
.
Image

jlorenz
Posts: 2
Joined: Wed Nov 26, 2014 3:32 pm

Re: WPF popup in a WF ElementHost not recognized

Post by jlorenz » Thu Dec 04, 2014 9:27 am

Hi Markus,

This is good news. Any idea on the timeframe for version 5.2.2?

Regards,
Jens

User avatar
Support Team
Site Admin
Site Admin
Posts: 11709
Joined: Fri Jul 07, 2006 4:30 pm
Location: Graz, Austria

Re: WPF popup in a WF ElementHost not recognized

Post by Support Team » Fri Dec 05, 2014 4:47 pm

Hi Jens,

I am afraid I cannot give you a timeframe yet.

Regards,
Markus
.
Image